Τελετή Έναρξης Παγκόσμιων Σχολικών Πρωταθλημάτων 2023

Δελτίο Τύπου –  4o Σκακιστικό Φεστιβάλ Ρόδου (13 Απριλίου μέχρι 23 Απριλίου 2023)

Το εναρκτήριο λάκτισμα των Παγκόσμιων Σχολικών Πρωταθλημάτων Σκακιού του 2023, στα πλαίσια του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου, δόθηκε σήμερα στις κατάμεστες αίθουσες εκδηλώσεων – Jupiter & Salon de Roses – του ξενοδοχείου Rodos Palace*****.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Συλλόγου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»  με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Στην τελετή έναρξης το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ.  Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου σε θέματα Αθλητισμού κ. Νίκος Νικολής, ο Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ένωσης (ECU) κ. Θεόδωρος Τζορμπατζόγλου, ο Κοσμήτορας Ανθρ.  Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Σεϊμένης και ο Εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (Fide) κ. Ozgur Solakoglu.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Χατζημάρκος τόνισε πως η Περιφέρεια θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό το τοπικού συλλόγου και των συντελεστών του, οι οποίοι με το μεράκι και την αγάπη τους έχουν εντάξει τη Ρόδο στον παγκόσμιο σκακιστικό χάρτη. Ο κ. Καμπουράκης δήλωσε πως η τοπική αυτοδιοίκηση επενδύει σε δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως οι σκακιστικές εκδηλώσεις, με σκοπό να προάγεται η δημιουργικότητα, η αγωνιστικότητα και η ευγενής άμιλλα στα παιδιά ενώ ο κ. Τζορμπατζόγλου, με τη σειρά του,  υπογράμμισε πως η Ρόδος έχει μετατραπεί σε μόνιμο διοργανωτή – τόσο των ευρωπαϊκών όσο και των παγκόσμιων διοργανώσεων – λόγω του υψηλού επιπέδου φιλοξενίας και των εξαιρετικών ξενοδοχειακών υποδομών.

Μικροί και μεγάλοι μαγεύτηκαν από τη σολίστ – βιολίστρια Leinda, η οποία έδωσε τον ρυθμό μέσα από κλασικές και σύγχρονες διασκευές.

Στο αγωνιστικό σκέλος, 530 συμμετοχές από 53 χώρες με πάνω από 1500 επισκέπτες συνολικά . Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας πρωτοστατεί με 105 συμμετοχές, 60 από τους οποίου προέρχονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μέσω της σκακιστικής πλατφόρμας chess24.com οι θεατές μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τις παρτίδες των πρώτων 5 σκακιέρων κάθε κατηγορίας ενώ φωτογραφικό υλικό καθώς και όλα τα νέα σχετικά με τη διοργάνωση αναρτώνται καθημερινά στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων wscc2023.ippotis.com και τα στα κοινωνικά δίκτυα του συλλόγου, facebook.com/cc.ippotis, Instagram @rhodes_chess_events & Youtube @rhodes_chess_events.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς που στηρίζουν κάθε χρόνο την προσπάθεια μας:

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ο κ. Νίκος Ξενάκης (Ξενάκης Αυτοκίνητα) ως χορηγός ηλεκτροκίνησης παραχώρησε 3 σύγχρονα αυτοκίνητα (ηλεκτρικά – υβριδικά) καλύπτοντας τις ανάγκες για τις μετακινήσεις των στελεχών  της διοργάνωσης. Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J&D Rent a Car ,Rodos Palace Hotel, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Λογιστικό Γραφείο Παπαδημητρίου και Συνεργάτες (Παπαδημητρίου Παναγιώτης), AtHolidays, Καφέ Ωβέρνη  & Εστιατόριο Ρωμαίο, Τρόπαιον, Ωδείο Δωδεκανήσου.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *