5ος γύρος

Το πρόγραμμα της Τρίτης ξεκίνησε με το σεμινάριο διαιτησίας, το οποίο διδάσκουν η καθηγήτρια διαιτησίας ΙΑ Τάνια Καραλή και ο βοηθός καθηγητή IA Μιχάλης Κεραμιώτης. Ο διεθνούς βεληνεκούς και επικεφαλής διαιτητής των Παγκόσμιων Σχολικών Πρωταθλημάτων κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες του σεμιναρίου και εξήγησε πόσο σημαντικός και απαραίτητος είναι ο ρόλος του διαιτητή στο σκάκι

Μετά τον 5ο γύρο 4 παίκτες εξακολουθούν να διατηρούν το απόλυτο των νικών με 5 στα 5. Δείτε, αναλυτικά, όλες τους διεκδικητές της 1ης θέσης ανά ηλικιακή κατηγορία.
U07: Πρώτος ο Elliot McCallum με 5 στα 5.
U09: Πρώτος ο Thetas Rithmitha Kiringoda με 5 στα 5.
U11: Τετραπλή ισοβαθμία με 4,5 στα 4 οι Baver Yilmaz, Danis Kuandykuly, Vlad Petroff και Φίλιππος Οικονομόπουλος με 4,5 στα 5.
U13: Πρώτος με 5 στα 5 είναι ο  Uygar Durucay.
U15: Πρώτος και με εξαιρετική εμφάνιση (Απόδοση: 2358!) με 4,5 στα 5 ο Inayat Bolat.
U17: Πρώτος με 4,5 στα 5 είναι ο FM Adar Tarhan.

G07: Πρώτη με 4,5 στα 5 είναι η Tsogtgerel Gerelt-Oyu.
G09: Πρώτη  με 5 στα 5 η Alanna Berikkyzy.
G11: Ισοβαθμούν στην 1η θέση η Daliya Diaskyzy και η Batpelden Buyankhishig με 4,5 στους 5.
G13: Ισοβαθμούν στην 1η θέση η Ευαγγελία Σίσκου και η Liennys Ferrer Naranjo με 4,5 στους 5.
G15: Πρώτη με 4,5 στα 5 είναι η Davaademberel Nandin – Erdene.
G17: Ισοβαθμούν στην 1η θέση η WIM Amina Kairbekova και η WFM Zeynep Ciftci με 4,5 στους 5.

Ένα πολύ ωραίο ματ αποπνιγμού έβαλε ο Garg Hriday ενάντια στον Rares Foral στην κατηγορία μέχρι 7 ετών. Άλλη μια πολύ ωραία, κλασική ιδέα ματ – με συνεργασία Ίππου και Πύργου – εκτέλεσε ο Edward Jackson ενάντια στον Kiril Kostov.

Ως προς τα ελληνικά αποτελέσματα, ο Φίλιππος Οικονομόπουλος (U11) και η Ευαγγελία Σίσκου (U13) ισοβαθμούν στη πρώτη θέση με 4,5 στα 5.
Αήττητος παραμένε και ο Γρηγόρης Ταμιωλάκης (U09) – ισοβαθμώντας στην 3η θέση της κατηγορίας του – με 4 στα 5 ενώ μέσα στις αρχικές 10 θέσεις είναι οι Δημήτρης Παπαϊωάννου (U15 – 7ος ), Νικόλας Πούπαλος (U15-10ος ), η Μαριάντα Λάμπου (G11 – 9η) με 3,5 στα 5  και η Κατερίνα Αργυρώ Γκουτζούκη (U15 – 7η) με 3 στα 5.

H Κατερίνα Γκουτζούκη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την καλύτερη θέση της και να βρει τη σωστή συνέχεια

Find the correct move for White.

Οι πρώτες 5 σκακιέρες κάθε κατηγορίας μεταδίδονται μέσω των σκακιστικών ιστοσελίδων chess24.com και chess.com.

Νέα καθώς και οπτικοακουστικό υλικό μπορείτε να βρείτε ή να κατεβάσετε από τις επίσημες σελίδες του «Ιππότη», στην ιστοσελίδα wscc2023.ippotis.com, στο Facebook @cc.ippotis, στο Instagram @rhodes_chess_events & στο Youtube @rhodes_chess_events

Τα πρωταθλήματα αποτελούν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»  με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ο κ. Νίκος Ξενάκης (Ξενάκης Αυτοκίνητα) ως χορηγός ηλεκτροκίνησης παραχώρησε 3 σύγχρονα αυτοκίνητα (ηλεκτρικά – υβριδικά) καλύπτοντας τις ανάγκες για τις μετακινήσεις των στελεχών  της διοργάνωσης. Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J&D Rent a Car ,Rodos Palace Hotel, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Λογιστικό Γραφείο Παπαδημητρίου και Συνεργάτες (Παπαδημητρίου Παναγιώτης), AtHolidays, Καφέ Ωβέρνη  & Εστιατόριο Ρωμαίο, Τρόπαιον, Ωδείο Δωδεκανήσου.

Χορηγός Επικοινωνίας: Ελεύθερος Τύπος