7ος Γύρος

Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Σεμινάριο Διαιτησίας και την επόμενη εβδομάδα οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις ανάδειξης διαδικτυακά.  

Το Περιφερειακό τμήμα Ρόδου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκεται στο πλευρό της διοργάνωσης από την πρώτη μέρα και πραγματοποίησε χθες παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών, έπειτα από αίτημα της οργανωτικής επιτροπής του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου. Στόχος της παρουσίασης ήταν να γίνει κατανοητός από τους συμμετέχοντες ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης διάφορων επειγόντων περιστατικών που συμβαίνουν σε μαζικές εκδηλώσεις, όσο και στην καθημερινή ζωή μας. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι των Παγκόσμιων Σχολικών Πρωταθλημάτων της FIDE, εξαιρετικές παραμένουν εμφανίσεις  του Thetas Rithmitha Kiringoda από την Σρι Λάνκα και του Yugar Durucay από την Τουρκία – είναι οι μοναδικοί που διατηρούν το 7 στα 7. Τίποτα, βέβαια, δεν έχει κριθεί ακόμα μιας και η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πρώτης και δεύτερης θέσης είναι ο ένας πόντος, πράγμα που σημαίνει πως όλα θα κριθούν στους δυο τελευταίους γύρους.

Thetas Rithmitha Kiringoda

Οι πρώτοι σε κάθε κατηγορία.
U07: Πρώτος ο Nurali Nurshin με 6,5 στα 7.
U09: Πρώτος ο Thetas Rithmitha Kiringoda με 7 στα 7.
U11: Πρώτος με 6 στα 7 Baver Yilmaz.
U13: Πρώτος με 7 στα 7 είναι ο  Uygar Durucay.
U15: Πρώτος με 6 στα 7 ο Luka Kiladze.
U17: Ισοβαθμούν στην πρώτη θέση οι FM Adar Tarhan, FM Suleyman Syleymanli & FM Andrei Filip με 5,5 στα 7.G07: Πρώτη με 6 στα 7 είναι η Tsogtgerel Gerelt-Oyu.
G09: Πρώτη  με 6 στα 7 η Alanna Berikkyzy.
G11: Πρώτη με 6,5 στα 7 η Batpelden Buyankhishig
G13: Πρώτη με 6,5 στα 7 η Ευαγγελία Σίσκου.
G15: Πρώτη με 6 στα 7 η Anastasia Kirtadze.
G17: Πρώτη με 6,5 στα 7 η WIM Amina Kairbekova.

Ωραία ιδέα ματ βρήκε ο Thetas Rithmitha Kiringoda.
O Tenguundalai Ganbat δεν κατάφερε να σταματήσει τον Yugar Durucay, αν και του δόθηκε η ευκαιρία.

H Ευαγγελία Σίσκου (G13) ξεπέρασε και τον σκόπελο της Diana Tynushtyk και είναι πρώτη με 6,5 στα 7. Ο Φίλιππος Οικονομόπουλος (U11) παραμένει αήττητος μετά την ισοπαλία και με τον πρωτοπόρο Baver Yilmaz βρίσκεται ισόβαθμος στη 2η– 6η  θέση με 5,5 στα 7 (3ος μετά την άρση ισοβαθμίας). O Σπύρος Χαρτοφύλακας μετά τη νίκη του επί του Πούπαλου βρίσκεται στην 9η θέση (ισοβαθμία με την 3η θέση). Ο Ματθαίος Κωνσταντίνος Καζάκης (U11) έχει ήττες μόνο από τους Νο1 & 3 της αρχικής κατάταξης (Smirnov & Kuandykuly) και με 5 στα 7 βρίσκεται στην 9η θέση (σε ισοβαθμία με την 6η) και απόδοση 1735(!). Η Γκουτζούκη Κατερίνα μετά τη νίκη της επί της Αζέρας Leyla Rzali αναρριχήθηκε στην 9η θέση με 4 στα 7 ενώ πάνω από 50% έχουν οι Αθανάσιος Τσαρουχάς (U07, 4/7) μετά από 3 σερί νίκες, Γρηγόρης Ταμιωλάκης (U09, 4/7),  Iωάννης Κηρυττόπουλος (U11, 4/7),  Μάριος Κωνσταντίνος Σκόδρας (U13, 4,5/7) , Δημήτρης Παπαϊωάννου (U15, 4/7), Νικόλας Πούπαλος (U15, 4/7) , Ρεγγίνα Τσαμπίκα Κακά (G09, 4/7), Όλγα Βολάνη (G09, 4/7) και η Μαριάντα Λάμπου (G11, 4/7).

Οι πρώτες 5 σκακιέρες κάθε κατηγορίας μεταδίδονται μέσω των σκακιστικών ιστοσελίδων chess24.com και chess.com.

Μπορείτε να βρείτε τις παρτίδες (των πρώτων 5 σκακιέρων) όλων των γύρων για όλες τις κατηγορίες στους παρακάτω συνδέσμους:
U07U09U11U13U15U17
G07G09G11G13G15G17

Νέα καθώς και οπτικοακουστικό υλικό μπορείτε να βρείτε ή να κατεβάσετε από τις επίσημες σελίδες του «Ιππότη», στην ιστοσελίδα wscc2023.ippotis.com, στο Facebook @cc.ippotis, στο Instagram @rhodes_chess_events & στο Youtube @rhodes_chess_events

WSCC23 ft GM Giannis Papaioannou

Τα πρωταθλήματα αποτελούν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»  με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ο κ. Νίκος Ξενάκης (Ξενάκης Αυτοκίνητα) ως χορηγός ηλεκτροκίνησης παραχώρησε 3 σύγχρονα αυτοκίνητα (ηλεκτρικά – υβριδικά) καλύπτοντας τις ανάγκες για τις μετακινήσεις των στελεχών  της διοργάνωσης. Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J&D Rent a Car ,Rodos Palace Hotel, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Λογιστικό Γραφείο Παπαδημητρίου και Συνεργάτες (Παπαδημητρίου Παναγιώτης), AtHolidays, Καφέ Ωβέρνη  & Εστιατόριο Ρωμαίο, Τρόπαιον, Ωδείο Δωδεκανήσου.

Χορηγός Επικοινωνίας: Ελεύθερος Τύπος