1ος Γύρος

Λίγα λεπτά μετά τις 15.00,  ο Επικεφαλής Διαιτητής κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος έδωσε την εκκίνηση του 1ου γύρου των Παγκόσμιων Σχολικών Πρωταθλημάτων στο Rodos Palace Resort Hotel.

530 παιδιά από 53 χώρες, με πολυπληθέστερο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας με 106 συμμετοχές (60 από τις οποίες προέρχονται από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου) και ακολουθούν το Καζαχστάν με 54, η Τουρκία με 39, η Μογγολία και η Τυνησία με 30.

21 τιτλούχοι παίκτες με τον Τούρκο FM Hasan Huseyin Celik (U15) να αποτελεί το πρώτο έλο του τουρνουά (ELO 2416). Αντίστοιχα, στα κορίτσια η Καζάχα WIM Amina Kaiberkova (G17) είναι το φαβορί για την κατάκτηση της κατηγορίας της (ELO 2157).

Αγωνιστικά, ο 1ος γύρος επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις με αρκετά από τα φαβορί να «στραβοπατούν», γεγονός που προμηνύει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο οποίο θα παρακολουθήσουμε σκακιστικές μάχες μέχρι τελικής πτώσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην κατηγορία U17 ο Ρουμάνος FM Andrei Filip (ELO 2327) ηττήθηκε από τον Τούρκο Yusuf Portokalci (ELO 1801).   Πατήστε εδώ για να δείτε την παρτίδα

Ως προς τα ελληνικά αποτελέσματα με το δεξί ξεκίνησαν οι Σιούτης, Παπαϊωάννου, Πούπαλος, Σταθάτος, Σκόδρας Μ., Κηρυττόπουλος Π., Δελιέζος, Τασιόπουλος, Οικονομόπουλος, Κηρυττόπουλος Ι., Καζάκης, Λάμπος, Ταμιωλάκης, Σκόδρας Δ., Πανάρετος και Βασιλάς Α. Στα κορίτσια οι Βασιλά Ε., Γκουτζούκη, Σίσκου, Μπεκιάρη, Λάμπου, Βολάνη, Κάκα και  Βιτορούλη ξεκίνησαν δυναμικά σημειώνοντας νίκες.  

Οι παρτίδες του 1ου γύρου έχουν ανέβει υπό την μορφή .pdf αρχείου. Πατήστε εδώ

Τα πρωταθλήματα αποτελούν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου Ρόδου «ΙΠΠΟΤΗΣ »  με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ο κ. Νίκος Ξενάκης (Ξενάκης Αυτοκίνητα) ως χορηγός ηλεκτροκίνησης παραχώρησε 3 σύγχρονα αυτοκίνητα (ηλεκτρικά – υβριδικά) καλύπτοντας τις ανάγκες για τις μετακινήσεις των στελεχών  της διοργάνωσης. Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J&D Rent a Car ,Rodos Palace Hotel, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Λογιστικό Γραφείο Παπαδημητρίου και Συνεργάτες (Παπαδημητρίου Παναγιώτης), AtHolidays, Καφέ Ωβέρνη  & Εστιατόριο Ρωμαίο, Τρόπαιον, Ωδείο Δωδεκανήσου.