2ος γύρος

Χωρίς απρόοπτα κύλησε η 2η ημέρα του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος της FIDE στο Rodos Palace Resort Hotel.

Η ομάδα γονέων και κηδεμόνων από την Ισλανδία έχει ένα ιδιαίτερο τελετουργικό, που ξάφνιασε τους πάντες. Κάθε φορά που τελειώνει κάποιο από τα παιδιά της Ισλανδίας – σημειωτέον πως τα κορίτσια είναι περισσότερα από τα αγόρια (10 vs 3) τους περιμένουν χειροκροτώντας και επευφημώντας – ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά τους.   

Στην κατηγορία U7 o αδιαβάθμητος Ισραηλινός Yoav Malkovich έχει καταφέρει το 2/2 κερδίζοντας τα Νο1 & 3 της αρχικής κατάταξης. Στην U11 o Καζάχος Mark Smirnov (1ος της αρχικης κατάταξης ΕLO 2061) έχασε από τον Καναδό Deshpande Sarthak σε ένα ισόπαλο φινάλε στο οποίο παρέβλεψε τον βασικό κανόνα, να δραστηριοποιήσει τον Βασιλιά του. Δείτε την παρτίδα εδώ
Αξίζει να σημειωθεί πως η ανοιχτή κατηγορία U9 δεν είχε ούτε μια ισοπαλία στον 2ο γύρο.

Άλλη μια έκπληξη στις πρώτες σκακιέρες της κατηγορίας U15 όπου ο Καζάχος Inayat Bolat κέρδισε τον Καναδό FM Jonathan Han σε μια Najdorf βαριάντα της σικελικής άμυνας. Δείτε την παρτίδα εδώ

Στις κατηγορίες των κοριτσιών τα πράγματα ήταν πιο σταθερά με τα πρώτα έλο να μην έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες και τις μάχες να είναι πιο ισορροπημένες, από άποψη έλο και αποτελεσμάτων.

Αρκετοί παίκτες της ελληνικής αποστολή έκαναν το δυο στα δυο. Στην κατηγορία O7 o Γρηγόρης Πανάρετος, στην Ο9 ο Γρηγόρης Ταμιωλάκης, στην Ο11 οι Φίλιππος Οικονομόπουλος, Γιάννης Κηρυττόπουλος, Ματθαίος Κωνσταντίνος Καζάκης, στην Ο15 οι Δημήτρης Παπαϊωάννου και Νικόλας Πούπαλος ενώ στα κορίτσια το απόλυτο διατηρεί η Ευαγγελία Σίσκου. 

Οι πρώτες 5 σκακιέρες κάθε κατηγορίας μεταδίδονται μέσω των σκακιστικών ιστοσελίδων chess24.com και chess.com

Νέα καθώς και οπτικοακουστικό υλικό μπορείτε να βρείτε ή να κατεβάσετε από τις επίσημες σελίδες του «Ιππότη Ρόδου», στην ιστοσελίδα wscc2023.ippotis.com, στο Facebook @cc.ippotis, στο Instagram @rhodes_chess_events & στο Youtube @rhodes_chess_events

Τα πρωταθλήματα αποτελούν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»  με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ο κ. Νίκος Ξενάκης (Ξενάκης Αυτοκίνητα) ως χορηγός ηλεκτροκίνησης παραχώρησε 3 σύγχρονα αυτοκίνητα (ηλεκτρικά – υβριδικά) καλύπτοντας τις ανάγκες για τις μετακινήσεις των στελεχών  της διοργάνωσης. Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J&D Rent a Car ,Rodos Palace Hotel, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Λογιστικό Γραφείο Παπαδημητρίου και Συνεργάτες (Παπαδημητρίου Παναγιώτης), AtHolidays, Καφέ Ωβέρνη  & Εστιατόριο Ρωμαίο, Τρόπαιον, Ωδείο Δωδεκανήσου.