3ος γύρος

Η 3η ημέρα του Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος της FIDE ξεκίνησε με την Αναστάσιμη Λειτουργία στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι της Παναγίας Φανερωμένης δίπλα ακριβώς από το ξενοδοχείο των αγώνων Rodos Palace.

Αθλητές, συνοδοί αλλά και όλα τα στελέχη της διοργάνωσης έλαβαν το Άγιο Φως, ευχήθηκαν το «Χριστός Ανέστη» και επέστρεψαν στο ξενοδοχείο, όπου τους περίμενε η καθιερωμένη σούπα. Από νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησε το γλέντι στον κήπο του ξενοδοχείου, συνοδεία ζωντανής ελληνικής μουσικής και παραδοσιακού Πασχαλινού τραπεζιού με ψητά αλλά και σιροπιαστά γλυκά.

Οι αγώνες ξεκίνησαν – βάσει προγράμματος και λόγω της ημέρας – στις 17.00.

Εκπλήξεις και απρόοπτα δεν υπήρξαν, σημειώθηκαν αρκετές ισοπαλίες, ειδικά στις πρώτες σκακιέρες όλων των ηλικιακών ομάδων και σίγουρα, θα χρειαστούν άλλοι ένας με δυο γύροι ώστε να ξεχωρίσουν τα φαβορί κάθε κατηγορίας.

Παρόλα αυτά υπάρχουν παίκτες, σχεδόν σε κάθε κατηγορία, που διατηρούν το απόλυτο των νικών.

Μια ωραία ιδέα ματ βρήκε ο FM Edgar Mamedov ενάντια στον συμπατριώτη του από το Καζαχστάν Islam Aiten στην κατηγορία U13. Δείτε εδώ την παρτίδα
ενώ ο FM Henry Richard Vasquez Vargas από το Περού δεν κατάφερε να βρει τη νικητήρια βαριάντα ενάντια στον Τούρκο Yusuf Portakalci με αποτέλεσμα να συμβιβαστεί στην ισοπαλία. Δείτε την παρτίδα εδώ

Από την ελληνική αποστολή οι Γρηγόρης Ταμιωλάκης (U09), Φίλιππος Οικονομόπουλος (U11), Ματθαίος Κωνσταντίνος Καζάκης (U11), Δημήτρης Παπαϊωάννου (U15) και η Ευαγγελία Σίσκου (U13) έκαναν το 3/3 ενώ αήττητοι παραμένουν και οι Σπύρος Χαρτοφύλακας (U15), Όλγα Βολάνη (U09), Μαριάντα Λάμπου (U11) με 2,5 /3 και η Γκουτζούκη Κατερίνα με 2/3.

Οι πρώτες 5 σκακιέρες κάθε κατηγορίας μεταδίδονται μέσω των σκακιστικών ιστοσελίδων chess24.com και chess.com -> https://www.chess.com/events/info/2023-world-school-chess-championships

Νέα καθώς και οπτικοακουστικό υλικό μπορείτε να βρείτε ή να κατεβάσετε από τις επίσημες σελίδες του «Ιππότη», στην ιστοσελίδα wscc2023.ippotis.com, στο Facebook @cc.ippotis, στο Instagram @rhodes_chess_events & στο Youtube @rhodes_chess_events

Τα πρωταθλήματα αποτελούν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»  με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ο κ. Νίκος Ξενάκης (Ξενάκης Αυτοκίνητα) ως χορηγός ηλεκτροκίνησης παραχώρησε 3 σύγχρονα αυτοκίνητα (ηλεκτρικά – υβριδικά) καλύπτοντας τις ανάγκες για τις μετακινήσεις των στελεχών  της διοργάνωσης. Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J&D Rent a Car ,Rodos Palace Hotel, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Λογιστικό Γραφείο Παπαδημητρίου και Συνεργάτες (Παπαδημητρίου Παναγιώτης), AtHolidays, Καφέ Ωβέρνη  & Εστιατόριο Ρωμαίο, Τρόπαιον, Ωδείο Δωδεκανήσου.

Χορηγός Επικοινωνίας: Ελεύθερος Τύπος