4ος γύρος

H εβδομάδα ξεκίνησε με τον 4ο γύρο και 2 παράλληλες εκδηλώσεις. Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτή Νότιου Αιγαίου αλλά και Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Ινστιτούτου κ. Γιώργος Ευγενικός μας ενημέρωσε για τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις των καταναλωτών.

Στη συνέχεια, η ψυχολόγος και μέλος της Επιτροπής Γυναικείου Σκακιού και Ισότητας Ήρα Λούτσιου μας ανέλυσε το θέμα « Ξεκλειδώνοντας την ψυχολογία των παιδιών: Διαχείριση της νίκης και της ήττας στο σκάκι». Αρκετοί γονείς και προπονητές παρεβρέθηκαν στην ομιλία και συμμετείχαν στον εποικοδομητικό διάλογο.

Μετά τον 4ο γύρο οι κατατάξεις ανά κατηγορία έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

U07: Ισοβαθμούν στην 1η θέση ο Elliot McCallum με τον Amos Kapelinsky με 4 στα 4.
U09: Ισοβαθμούν στην 1η θέση ο  Thetas Rithmitha Kiringoda με τον Poyraz Efe Asici με 4 στα 4.
U11: Ισοβαθμούν στην 1η θέση ο Danis Kuandykuly με τον Vlad Petroff με 4 στα 4.
U13: Πρώτος με 4 στα 4 είναι ο  Uygar Durucay.
U15: 4 άτομα ισοβαθμούν στην 1η θέση με 3,5 στα 4 – FM Hasan Huseyin Celik, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Inayat Bolat & Luka Kiladze.
U17: Πρώτος με 4 στα 4 είναι ο FM Adar Tarhan.

G07: Πρώτος με 4 στα 4 είναι η  Ajay Patel Rayna.
G09: Ισοβαθμούν στην 1η θέση η Alanna Berikkyzy κα η Ider Tselmuun με 4 στα 4.
G11: Πρώτη με 4 στα 4 είναι η Khanzada Amanzhol.
G13: Πρώτη με 4 στα 4 είναι η Ευαγγελία Σίσκου.
G15: Πρώτη με 3,5 στα 4 είναι η Davaademberel Nandin – Erdene.
G17: Ισοβαθμούν στην 1η θέση η WIM Amina Kairbakova και η WFM Zeynep Ciftci με 3,5 στους 4.

Μια λάθος κίνηση μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο συνέβη στην παρτίδα (U17) FM Andrei Filip – Zavaleta Fabian Ricardo Reyes. Δείτε την παρτίδα εδώ
Άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η παρτίδα στην G17 μεταξύ της WFM Zeynep Ciftsi και της WIM Kate Azumi Bravo Mallco, όπου η Περουβιανή Διεθνής Μετρ – λόγω πίεσης χρόνου – δεν μέτρησε το πιρούνι που της προετοίμασε η αντίπαλος. Δείτε την παρτίδα εδώ

Η Εύα Σίσκου συνεχίζει με 4 στα 4 και είναι πρώτη στην κατηγορία (G13) της ενώ αήττητοι παραμένουν και οι Γρηγόρης Ταμιωλάκης (U09), Φίλιππος Οικονομόπουλος (U11) Δημήτρης Παπαϊωάννου (U15) με 3,5 στα 4 και οι Σπύρος Χαρτοφύλακας (U15) και Κατερίνα Αργυρώ Γκουτζούκη (U15) με 3 στα 4.
Δείτε την παρτίδα της Ευαγγελίας ενάντια στην Ailin Zarkyn

Οι πρώτες 5 σκακιέρες κάθε κατηγορίας μεταδίδονται μέσω των σκακιστικών ιστοσελίδων chess24.com και chess.com.

Νέα καθώς και οπτικοακουστικό υλικό μπορείτε να βρείτε ή να κατεβάσετε από τις επίσημες σελίδες του «Ιππότη», στην ιστοσελίδα wscc2023.ippotis.com, στο Facebook @cc.ippotis, στο Instagram @rhodes_chess_events & στο Youtube @rhodes_chess_events

Τα πρωταθλήματα αποτελούν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «ΙΠΠΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ»  με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς μας.

Για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, ο κ. Νίκος Ξενάκης (Ξενάκης Αυτοκίνητα) ως χορηγός ηλεκτροκίνησης παραχώρησε 3 σύγχρονα αυτοκίνητα (ηλεκτρικά – υβριδικά) καλύπτοντας τις ανάγκες για τις μετακινήσεις των στελεχών  της διοργάνωσης. Μελισσοκομική Δωδεκανήσου, J&D Rent a Car ,Rodos Palace Hotel, Ράδιο Ταξί Διαγόρας, Λογιστικό Γραφείο Παπαδημητρίου και Συνεργάτες (Παπαδημητρίου Παναγιώτης), AtHolidays, Καφέ Ωβέρνη  & Εστιατόριο Ρωμαίο, Τρόπαιον, Ωδείο Δωδεκανήσου.

Χορηγός Επικοινωνίας: Ελεύθερος Τύπος